PAȘII CONSTRUCȚIEI UNEI LOCUINȚE DIN LEMN
Case structură Lemn

Vă oferim sprijin pe tot parcursul proiectului dumneavoastră începând de la alegerea terenului până la finalizarea locuinței :

Asistență în decizia de alegere a terenului în zona dorită ținând cont de:

– Cadrul juridic al proprietății,

– Limitările impuse de către autoritățile locale,

– Coeficienții de urbanism ai zonei ,

– Accesul la utilități ,

• Analiza elementelor necesare organizării de șantier pentru construcția viitoare (acces, terasamente, defrișare etc.),

• În cazul în care terenul se află deja în proprietatea Dumnevoastră, este necesară validarea acestor elemente. 

• În cazul în care terenul se  cumpără prin Astra Imob, sau face parte din proiectele de dezvoltare existente, aceste etape nu mai  trebuiesc parcurse.

• Definirea nevoilor dumneavoastră (stil de viață, număr de camere, tip de arhitectură, materiale dorite pentru interior și exterior ) pentru a determina alegerea unui model de catalog sau a unui proiect personalizat.

• Studiu de fezabilitate al proiectului de către arhitecții noștri parteneri.

• Studiu preliminar de finanțare cu partenerul nostru de credite BCR (dacă este cazul)

• Sumar pre-cost al proiectului în vederea validării bugetului pentru proiectul total teren + casă din lemn.

Dupa o actualizare tehnică a întregului proiect cu materialele de secțiuni selectate și opțiunile alese se elaborează un deviz care include costurile de:

– Arhitectură

– Rezistență

– Servicii de specialitate : geologic, topometrie 

– Servicii conexe : cadastrale, avizare, transport

– Planuri de instalații electrice și sanitare

– Autorizare construcție

– Organizare de șantier

– Kit de lemn conform proiect

– Materiale de construcții

– Transport

– Manoperă construcție / Montaj al locuinței

– Bransamente utilitati

– Amenajări interioare

– Împrejmuire locuință

• După întocmirea de către birourile de proiectare a planurilor structurii din lemn, validăm împreună planurile de execuție definitive. 

În funcție de tipul de construcție dorit (semifinisat sau la cheie), validăm împreună și alegerea materialelor de finisare (obiecte sanitare, gresie, parchet, uși de interior, ușă de intrare, etc…)

• Lucrarile de construcții sunt permise numai pe baza unei autorizații de construire, după cum reglementează Legea nr. 50/1991. Astfel, pentru a începe producția casei din lemn, este necesară obținerea autorizației de construcție.

• Documentația pentru obținerea autorizatiei de construcție cuprinde un număr de avize și acorduri cerute prin certificatul de urbanism.

• Obținerea acestora se poate face de către specialiștii noștri (recomandat) pentru ca depunerea, urmărirea stadiului elaborării și obținerea acestor avize și acorduri, să se realizeze într-un timp cât mai scurt.

• În urma obținerii Autorizației de Construcție, prefabricarea industrială durează între 3 și 6 luni înainte de livrarea acesteia pe șantier.

• Producătorul asamblează diferitele componente pentru etajele inferioare sau superioare, pereți și compartimentările portante precum și cadrul.

• Fundația casei este un element critic în procesul de construcție, deoarece este cea care susține întreaga structură. De asemenea sunt realizate conexiuni la utilități și/sau sunt instalate puțuri și sisteme septice. 

• Construită corect, previne problemele viitoare care pot afecta amplasamentul, siguranța și eficiența casei. Din aceste motive recomandăm construcția fundație să fie facută de către colaboratorii noștri autirizați.

• Acest pas trebuie pregătit în detaliu la începutul proiectului, pevenind astfel eventualele probleme care pot întâzia procesul de construcție și pot genera costuri suplimentare. 

• După verificarea prealabilă a condițiilor de descărcare, se realizează aprovizionarea șantierului pentru toate lucrările structurale ale casei din lemn. În cadrul șantierului trebuiesc identificate zone de depozitare a materialeor de construcție ( pentru unele dintre acestea trebuie asigurată în prealabil protecția față de intemperii). 

• Descărcarea și depozitarea materialelor se face cu ajutorul unui buldoexcavator. 

• După recepția prealabilă a fundației, montajul poate începe cu dispozitivele de ridicare adecvate (buldoexcavator, macara etc.) pentru montarea rapidă a pereților, structuri portante și acoperiș.

Imediat ce structura din lemn este finalizata, se realizeaza acoperirea, sau hidroizolarea unui acoperis plat și se urmarește montarea tâmplăriei exterioare.

• Aceasta faza se incheie cu finisarea exterioara a casei din lemn, cu tencuiala sau lambriu din lemn pentru a proteja întreaga construcție și a teraselor din lemn.

• Următorul pas constă în montarea instalațiilor electrice și sanitare.

• Pasul final constă în lucrări de  compartimentare, montarea de tavane false, șape / finisaje pardoseli și pereți (predate la stadiul contractat : semifinit, alb sau cheie)

• Obligatoriu la terminarea lucrării, menționează eventualele rezerve în legatură cu lucrarea sau finisajele ce urmează a fi finalizate într-o perioada contractuală.

De ce case lemn ?

Beneficiază de o izolație excelentă și eficiență energetică, structură de rezistență durabilă și usor de întreținut, montaj ușor și timp de construcție rapid,varietate de opțiuni de design și dimensiuni, un mediu benefic pentru sănătatea ta, toate acestea folosind materiale ecologice pentru un viitor sustenabil și durabil. Cu toate aceste beneficii valoroase aveți toate motivele potrivite pentru a opta pentru o casa construită cu un cadru din lemn!

Izolație excelentă și eficiență energetică

Casele pe care le realizăm sunt eficiente din punct de vedere energetic, acestea fiind certificate cu performanţă energetică clasa A. Lemnul este un izolator natural care limitează capacitatea de a conduce căldura. Din acest motiv, reduce consumul de energie pentru încălzire sau răcire pentru a crește eficiența energetică generală a casei tale. Suntem singurä firmă din România, care a implementat un calculator comparativ de performanță energetică a sistemului constructiv; acest calculator a fost realizat în colaborare cu specialiști din cadrul Universității "Gheorghe Asachi" din lași. Poți opta pentru tehnologia de casă pasivă, caracterizată printr-un confort termic ridicat și printr-o calitate superioară a aerului interior. Consumul de energie pentru încălzirea unei case pasive este mai redus cu peste 75% față de consumul similar al unei case convenționale.

Structură de rezistență durabilă și usor de întreținut

Nimic nu este la voia întâmplării. Fiecare element are locul lui bine stabilit dinainte. Structura de rezistență a fiecärei case este calculată la încărcările de zăpadă/vânt caracteristice amplasamentului. Distanța între elementele panourilor, planșeului și șarpantei este optim calculată.Toate acestea sunt realizate cu softuri performante. La realizarea structurii de lemn a casei folosim doar lemn uscat, tratat şi rindeluit pe 4 feţe.Pentru prinderea structurii folosim doar conectori mecanici galvanizaţi şi omologaţi, cu marcajul CE.

Montaj usor si timp de constructie rapid

Ușor de proiectat, și rapid de construit sau instalat locuința este prefabricată folosind softuri și automatizări performante în linia de producție proprie. Folosim doar conectori metalici galvanizați și omologați, cu marcajul CE. Ei sunt foarte importanți pentru stabilitatea structurală a casei dumneavoastră și pentru perenitatea ei. Beneficiezi astfel de un șantier curat și uscat, construcția casei fiind încheiată în general în doar 30 zile. Varietate de opțiuni, design și dimensiuni

Mediu benefic pentru sănătatea ta

Lucrăm doar cu lemn uscat cu un conținut de umiditate cuprins între 14% -16%. Lemnul este rindeluit și tratat în autoclavă ( pentru lemnul care vine în contact cu betonul) și prin imersie pentru restul lemnului de structurä.Prin tratare se distrug togi agenții biologici (carii, insecte, ciuperci, mucegaiuri) care ar putea dăuna climatului din locuinta dumñeavoastră. Materialul lemnos oferă astfel în mod natural o senzație de confort și bunăstare. Când construiești cu lemn, alegi: - un material natural și sănătos, regulator de umiditate, - un mediu cald și primitor, - o atmosferă placută - o casa cu cel mai bun raport calitate/pret/performanță.

Varietate mare de opțiuni

Casele din lemn produse de catre EcoKit au o varietate mare de opțiuni. Puteți alege pentru construcția casei dvs. unul dintre modelele prezentate în catalog sau puteți opta pentru un model personalizat. Echipa noastra de arhitecti structuriști vă stă la dispozitie pentru a găsi solutia optima pentru dumneavoastră.

Lucrezi sustenabil pentru viitor

Lemnul este ecologic și durabil ca material de construcții. Este un material natural, netoxic care nu eliberează substanțe chimice în aer, nu compromite sănătatea oamenilor și nu are un impact negativ asupra mediului.

Deschide chat
Bine ai venit la Astra Property Group! Cu ce informații te putem ajuta?